JACQUES HYNEMAN (43) ****!
Totomaatin arvio 32% | T65 21,76%
SAMVAIS (63) ****Skrälli-idea!


jalkipelit_ravi_Vermo.jpgVERMO 14.4.2021
Vermon Toto65-kierroksen vahva rankasti alipelattu pääidea JACQUES HYNEMAN (43) **** luottamuksen arvoinen. Totomaatin arvio 32% - T65-peliosuus 21,76%. SAMVAIS (63) ****Skrälli voitti myös lähtönsä. Tahtovan loppumatkan haasteet ja ongelmat torpedoivat kunnon tilin.

VERMO 14.4.2021
SAMVAIS (63) ****Skrälli - Leemark's Ghost kk 15,30 (35%)
JACQUES HYNEMAN (43) **** voittajalyönti!

JACQUES HYNEMAN (43) **** | Totomaatin arvio 32% | T65 21,76%

NÄKEMYSPILARIT

T65-2 / 10 TAHTOVA

Rakennamme systeemit kahden näkemyspilarin varaan ja näistä ensimmäinen on toisen kohteen numero 10 TAHTOVA. Tahtova on väläytellyt viime starteissa hurjasti tulosriviään parempia otteita. Viimeksi Teivossa Tahtova spurttasi säästöreissun jälkeen loppumetrit mallikkaasti. Kovassa 75-lähdössä edellä maaliin saapuivat vain H.V. Tuuri, Draken, Wauhti, Karlo sekä Aurotar, joten lähtö oli oikeasti kovatasoinen. Tämänkertainen lähtö on hurjasti helpompi. On syytä huomata, että tässä lähdössä kilpailevat ja suosikkien kastiin lukeutuvat Tähtisekki ja Vilju hävisivät viimeksi Tahtovalle. Myös edellisissä Teivon kilpailuissaan Tahtova on tullut maaliin arkisista sijoituksista huolimatta positiivisella otteella. 

Uskomme Tahtovan pääsevän nopean avaajan takaa sujuvasti läpi, eikä edes keulaan eteneminen ole mielestämme täysin poissuljettu vaihtoehto. Toki minkään keulapsyykin varaan hommaa ei voi takarivistä laskea. Yhtä kaikki, Tahtova on mielestämme oikein kilpailukykyisessä vireessä tämän illan tehtävään, ja meidän papereissamme ruuna on jopa lähdön todennäköisin voittaja 25% arviolla. Kaikki kengätkin on tänään tarkoitus riisua, ja odotamme siitäkin vielä lisäpotkua. Toki jo yksistään etukenkien riisuminen on Tahtovalle eduksi, ja sekin olisi oikein oiva kengitysbalanssi. Tahtova on saanut viime aikoina jatkuvasti säästöreissuja, joten tarpeen vaatiessa motivaatio voi tällä kertaa riittää haalarihommiinkin. 

Valmentaja Kimmo Kortesato oli ennakko-odotuksissaan aika maltillinen, mutta mitään sellaista infoa ei kuitenkaan tullut, mikä olisi latistanut meidän pelillistä intoamme hevoseen. Päinvastoin, sillä Kortesato vahvisti, että asioiden pitäisi kyllä edelleen olla mallillaan.

Kimmo Kortesato

L5/10 TAHTOVA: ”Kyllä hevonen tuntuu kunnossa olevan. Lähdöt on kovia ja monen asian on onnistuttava. Kokeillaan tänään taas ilman kenkiä. Välillä tämä on mennyt paremmin avojaloin. Jää nähtäväksi minkälaisen reissun tuosta saa. Olen jo rahasijaan tyytyväinen tasaisen tasokkaassa porukassa. Jos juoksu onnistuu, on toki mahdollisuuksia parempaankin.”

T65-3 / 7 JACQUES HYNEMAN

Toinen näkemyspilarimme on kolmannen kohteen numero 7 JACQUES HYNEMAN. Se on jonkin verran epävarma, mutta moottorista löytyy kuitenkin vahvasti vääntöä. Viime Vermon vierailullaan Jacques Hyneman laukkasi alussa, mutta selviytyi kuitenkin nopeasti raville, eteni johtavan rinnalle ensimmäisellä takasuoralla, painui kärkeen ennen avauskierroksen täyttymistä ja vastaili oikein varmaan voittoon ennen nytkin vastassa olevaa Royal Datea. 

Jacques Hyneman askeltaa hieman omintakeisella tyylillä, joten tämänkertainen etukenkien riisuminen voi tuoda vielä selvästikin lisätehoa. Valmentaja Piia Sjöblom raportoi meille tänään, että ainakin hänen ja ohjastaja Tapio Perttusen mielestä tämänkertaisen balanssin pitäisi olla ruunalle optimaalinen. Iskukyky tuntuisi olevan kohdallaan, joten ravilla myös valmentaja on toiveikas menestyksen suhteen. 

Jacques Hyneman ei ole nopea avaaja, mutta vauhdin päälle saatuaan ruuna jaksaa kyllä porskuttaa, eikä paikka johtavan rinnallakaan ole sille minkäänlainen ongelma. Uskommekin Tapio Perttusen kierrättävän ajokkinsa tarpeen vaatiessa mahdollisimman nopeasti johtavan rinnalle, sillä kyseisen juoksupaikan pitäisi kyllä irrota tässä lähdössä suosiolla. Me luotamme niin paljon Jacques Hynemanin voimiin, että ravilla se on mielestämme johtavan rinnaltakin ilman etukenkiä lähdön todennäköisin voittaja. Koska laukkariskikin pitää kuitenkin ottaa huomioon, on arviomme hieman suursuosikki Chestnut Salaa pienempi, mutta joka tapauksessa arviolla 32% Jacques Hyneman on oikein kiinnostava pelivalinta.

Piia Sjöblom

L6/7 JACQUES HYNEMAN: ”Ihan hyvältä hevonen vaikuttaa. Tänään otetaan etukengät pois. Tapsan kanssa ollaan sitä mieltä, että tuo olisi tälle paras balanssi. Nähtäväksi Jää mitä mieltä ruuna itse on. Voitosta ajetaan ehdottomasti tosissaan, vaikka muutakin kisaa on edessä. Hyvä ykköspalkinto on tarjolla. Jos hevonen ravaa, olen toiveikas menestyksen suhteen.”

YLIKUUMENTUNEET SUURSUOSIKIT

T65-3 / 5 CHESTNUT SALA

Kierrokselta löytyy kaksi suursuosikkia, joihin kumpaankin uskomme merkittävästi pelikansaa vähemmän. Kolmannen kohteen numero 5 CHESTNUT SALA on toki aloittanut uransa upeasti, sillä yksitoista kilpailua on tuonut kahdeksan voittoa ja kolme kolmatta sijaa. On kuitenkin syytä huomata, että Chestnut Sala on saanut tehdä pääsääntöisesti aika lailla omia juoksujaan. Nyt ruuna tuskin saa vetää missään vaiheessa henkeä, kunhan vain Jacques Hyneman pysyy ravilla. Niinpä Chestnut Sala olisi tässä tapauksessa uuden asian edessä, ja hevosen tämän hetken todellinen taso tulisi puntariin. Arviomme 40% on Jacques Hynemania korkeampi, mutta Jacques Hynemanin ravatessa pidämme sitä siis kuitenkin jopa Chestnut Salaa todennäköisempänä voittajana.

T65-5 / 4 REDEMPTION

Kierroksen toinen suuri suosikki on viidennen kohteen numero 4 REDEMPTION. Ruunan viime voittokin oli tyylikäs, ja ilman muuta Redemptionin pitääkin olla selvä suosikki. Ei Redemption silti mielestämme millään näihin lähtöihin niin ylikylän peli ole, että sen peliosuuden sentään missään 70 prosentin lukemissa pitäisi pyöriä. Vastusta ei kannata väheksyä, ja kyllä juoksunkin jollain lailla pitää onnistua. Meidän arviomme Redemptionin voitolle ei ole kuin 38%. Systeemit pelataan kuitenkin sen verran kantaaottavilla ja vähän pelatuilla varmoilla, että kyllä Redemption pitää olla mukana kaikilla lapuilla.

T65-6: #6 SAMVAIS – arvio 14%
On kolmas merkkimme jo Pieneen systeemiin ja on myös nostomme pelikohdepuolelle. Ei aivan selviytynyt kuukausi sitten Teivon GLi Grand Prixin finaaliin kierrettyään 5. ulkoa johtavan rinnalle 1400 jäljellä. Se ei ollut oriilta mikään huippusuoritus, mutta kelpo esitys kuitenkin. 

Tuon startin jälkeen Tuomas Korvenojan tallikunto on noussut kohisten, ja eiköhän niin ole Samvaisinkin kohdalla. Myös etukengät on tarkoitus riisua, mikä on ilman muuta plussaa. On syytä muistaa, että kyseessä on todellinen luokkahevonen, joka viime vuonna Lahden Suur-Hollola-ajon nelivuotispokaalissa hävisi vain Always Readylle. Lisäksi Derbyn finaalipaikka karsintalähtönsä suosikkina jäi vain niukasti haaveeksi. Voi voittaa tällaisen lähdön hyvänä ollessaan vaativallakin juoksulla.

 

 
 
 
 
 

« Takaisin

Copyright (C) 1999-2021 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.