*****Toto5 20€ => 260,00€!
MERRAN JYSKE (18) ****kanuuna!
Totomaatin arvio 52% | T5 38,26%!
MARSCHALL MATCH (27) ****kanuuna!
Totomaatin arvio 32% | T5 25,59%!


jalkipelit_ravi_T5_epk.jpgTURKU 7.8.2020
*****Toto5-kierroksen voittajista neljä jäi Totomaatin arvioiden perusteella alipelatuiksi. Niputimme luotisuoran 1-1-1-1-1 Pienen systeemin sisään 20 euron panoksella => lunastus 260,00 euroa.

TURKU 7.8.2020
BISMARCK COMERY (15) *****! - Wall Street Comer kk *** 2,56 (100%)
MERRAN JYSKE (18) ****! voittajalyönti
MARSCHALL MATCH (27) ****! - Exit Fastback kk 8,24 (20%)
*****!Toto5 Pieni systeemi 20 e => lunastus 260,00 euroa!
*****!Toto5 panostukset 154 e => lunastus 351,00 euroa!

STARDUST COMERY | arvio 61% | T5 54,91%
BISMARCK COMERY (15) *****! | arvio 67% | T5 57,72%
MERRAN JYSKE (18) ****! | arvio 52% | T5 38,26%
MARSCHALL MATCH (27) ****! | arvio 32% | T5 25,59%

Toto5-1: Stardust Comerylla voitto omissa käsissä! Turun Toto5-kierroksen jokaisessa kohteessa ykkössuosikin nimeäminen on todella helppoa. Siitä huolimatta kierros on pelimielessä oikein maistuva, sillä monessa tapauksessa suosikit eivät ole keränneet läheskään niin paljon peliä kuin kuuluisi. Niinpä kapeilla nippulapuilla päästään tavoittelemaan ihan palkitsevia lunastuksia, ja lisäksi osuman todennäköisyyskin on varsin korkea. Avauskohteen selvä suosikki on uransa kaikki neljä kilpailua voittanut 6 STARDUST COMERY. Neljävuotiaan oriin tämän hetken rajat on vielä näkemättä, sillä kaikissa voitoissa on jäänyt vielä selvästi varaakin. 

Stardust Comery on hieman luonteikas tapaus, mikä varmasti on syynä siihen, että Harri Koivunen on ajanut poikkeuksellisesti valmennettavansa kaikki uran alkustartit ja jatkaa edelleen ohjissa. Normaalistihan poika Olli hoitaa nykyään näiden parhaiden hevosten ajotehtävät. Stardust Comery on käyttäytynyt Harrin opastamana kilpailutilanteessa sen verran hyvin, että hiljalleen hevosen käyttäytymiseen pitää alkaa jo luottaa alkustartteja enemmän. Voitto tuntuisi olevan täysin Stardust Comeryn omissa käsissä, sillä eiköhän ori oikealla tavalla käyttäytyessään hoitele tämänkin lähdön. Arviolla 61% suosikki ei ainakaan alustavasti ole kohoamassa liikaa pelatuksi. Ilman muuta Stardust Comery ansaitsee peleissä vahvasti painoa. Ori ei ole kuitenkaan yksi kierroksen kolmesta läpivarmastamme. Suuressa systeemissä sekä Peruspelin toisessa osassa kupongilta pudotetaan pois vain yksi täysi statisti. 1 ANGRY BEAT on kakkosrankkaus 12% arviolla. 12 BEARWAY olisi muusta porukasta pelimielessä kiinnostavin kolmosrankkina 8% arviolla. Sitäkään ei kuitenkaan lähdetä painottamaan yhtään muuta haastajaporukkaa enemmän.

Toto5-2: Bismarck Comery on jäämässä yllättävän maltilliseksi suosikiksi, kohoaa kanuunavarmaksi! Toisen kohteen suosikki 7 BISMARCK COMERY on jäämässä niin selvästi 67% arviotamme vähemmän pelatuksi, että tämän suosikin varmistaminen ei käynyt edes mielessä. Kun suhteuttaa ruunan viime suorituksia tähän porukkaan, on peliosuus jäämässä yllättävän maltilliseksi, joten kyseessä on mainio kanuunapilari. Kyllähän vastus on nyt Bismarck Comerylle suorastaan helppo. Kyseessä on Bismarck Comeryn kauden ensimmäinen volttilähtö, mutta kyllä ruunalla aiemmin on volttia ajettu, joten ei sen todellakaan mikään ongelma pitäisi olla. 

Keulaan pääsykin vaikuttaa aika varmalta, sillä eturivi vilisee sellaisia hevosia, ettei Bismarck Comerylle vastaaminen vaikuta ollenkaan tarkoituksenmukaiselta. Ainoa, jolla niin olisi perusteltua tehdä, on numero 6 WALL STREET COMERY. Se on kuitenkin Bismarck Comeryn tallikaveri, joten missään tapauksessa sillä ei ajeta tallikaveria vastaan, mikäli se ylipäänsä onnistuu keulaan ohi numeroiden 4 LINDALIKE ja 1 LEEMARK’S CASIMIR pääsemään. Ei Bismarck Comery silti mitenkään keulariippuvainen ole, ja kyllä se olisi tässä lähdössä erittäin todennäköinen voittaja kaikilta muiltakin juoksupaikoilta. 6 WALL STREET COMERY on sitten selvähkö kakkosrankkimme 15% arviolla.

Toto5-3: Merran Jyskeen voitto on tappiota todennäköisempi! Myös kolmannessa kohteessa suosikkia pääsee pelaamaan edullisesti. 8 MERRAN JYSKE kohtaa niin passelin porukan, että pidämme kyllä ruunan voittoa tappiota todennäköisempänä vaihtoehtona. Arviolla 53% tämäkin suosikki ansaitsee vahvasti painoa. Päädymme samanlaiseen ratkaisuun kuin Stardust Comeryn kohdalla, eli Porukkasysteemissä ja Peruspelin toisessa osassa revitetään tuhdisti, itse asiassa lähdön kaikki hevoset, ja vastaavasti Pienessä systeemissä sekä Peruspelin toisessa osassa Merran Jyske toimii varmana. 

Paikka johtavan rinnalla ei olisi Merran Jyskeelle ollenkaan optimaalinen, ja sitä juoksupaikkaa Jussi Miettinen yrittänee vältellä. Sopivassa lähdössä pikamatkalla Merran Jyske olisi silti siltäkin juoksupaikalta lähdön todennäköisin voittaja. Epäilemme Jussi Miettisen ottavan alun maltilla, sillä pienessä lähdössä Merran Jyske on selkäjuoksun jälkeen loppukirissä tämän tason lähdössä vahvoilla, vaikka joutuisi juoksemaan joukon hännillä. Suosikin jälkeen lähtö on hyvinkin tasainen, eikä systeemeissä siis tehdä sen enempää muita kannanottoja. Seuraavina rankingissa tulevat 2 KIKAN VELPERI 12% arviolla, 7 HUVIN VIKU 10% arviolla sekä 6 MUISTON PRINSSI 9% arviolla. Numeron 5 JASUN VELHO voittoon uskomme vain prosentin verran, mutta jätämme silti senkin mukaan revitykseen.

Toto5-4: Mascate Match varmoista varmoin! Kierroksen varmoista etukäteen ehdottomasti varmoin voittaja on tietysti neljännen kohteen numero 2 MASCATE MATCH. Ei löydy mitään järkiperustetta, miksi tammaa pitäisi tässä lähteä hyvältä lähtöpaikalta varmistelemaan. Arvio olkoon 90%, mikä sekin on tehty maltillisen kaavan mukaan. Tietysti kaikki lähdöt on aina ajettava, mutta kyllä tässä kohtaa tärkein pointti Mascate Matchin kohdalla on kuitenkin se, ettei näin todennäköisen voittajan varmistamisessa yksinkertaisesti ole vain järkeä.

Toto5-5: Marschall Match läpivarmaksi kierroksen tasaisimpaan lähtöön! Päätöskohde on ehdottomasti kierroksen tasaisin, ja tämä on ainoa kohde, missä arviomme suosikille jää selvästi alle 50 prosentin lukemiin. Pelimielessä tästä kohteesta löytyy kuitenkin tosi hyvä suosikki, joka varmana pelaamalla saamme mainiosti vääntöä kapeille kertaistetuille lapuillemme. Uskomme nimittäin numeron 2 MARSCHALL MATCH voittoon 32% arviolla selvästi pelikansaa enemmän. Viime vuonna Turussa Kasvattajakruunun voittanut ruuna ei ole vielä tänä vuonna voittanut kertaakaan, mutta laukkoja lukuun ottamatta suorituksissa on kyllä ollut paljon hyvää. Esimerkiksi toissakerralla Seinäjoella Marschall Match iski 4. ulkoa 1300 jäljellä, eteni johtavan rinnalle 1100 jäljellä ja säesti 12-vauhtisessa lopetuksessa mukavasti keulasta voittanutta American Heroa. Kakkosradan lähtöpaikka on arkiselle avaajalle paras mahdollinen. Joni-Petteri Irri raportoi, että balanssia viilataan kohti Derbyä, ja siksi jo toinen lämmitys ajetaan ilman kenkiä, millä balanssilla ajetaan myös kilpaa, mikäli se Antti Teivaisen mielestä on hyvä balanssi. Kyllä Irrikin oli voittomahdollisuuksien suhteen varsin toiveikas. Ravilla kauden avausvoitto on nyt mielestämme lähellä. 3 RACING BOY on sitten meidän papereissamme selkeä kakkosrankkaus 20% arviolla.

Joni-Petteri Irri

L8/2 MARSCHALL MATCH: ”Ruuna on kilpaillut koko ajan hyvässä vireessä. Juoksut on vain menneet turhan raskaiksi. Nyt on hyvä lähtöpaikka. Kokeillaan ajaa toinen lämmitys ilman kenkiä. Antti on juuri oikea henkilö kommentoimaan balansseja. Meillä on seppä mukana ja muokataan tuota tarpeen mukaan. Viilataan jo parasta balanssia kohti Derbyä. Ei kuskia lähdetä kummemmin ohjeistamaan. Tämä pystyy aina voittamaan näitä lähtöjä, jos Mascate Match ei ole viivalla.”

TOTO5-SYSTEEMIT *****!

PIENI SYSTEEMI 

6 (12,1)
7 (6,10)
8 (2,7)
2 (7,9)
2 (3,1)

*****Toto5 Pieni systeemi 1 rivi, panos 20 euroa, hinta 20 euroa

 

 

 

 

 
 
 

« Takaisin

Copyright (C) 1999-2020 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.