MYSTEERIO (23) voittoon!
Tupla-Siro ja Ian Boko
nappasivat kakkosrahat!


jalkipelit_ravi_1_epk.jpgKUOPIO 15.12.2018
Kuopiossa toton puolelta kolme lunastusta. MYSTEERIO (23) voitti lopulta varmasti. Tupla-Siro ja Ian Boko kakkosrahoille. Kaksarista 20% painolla kerroin 18,74 ja 30% painolla kerroin 17,57.

KUOPIO 15.12.2018
TUPLA-SIRO - Puhti-Veikko kk 18,74 (20%)
IAN BOKO - MAS Capacity kk 17,57 (35%)
MYSTEERIO (23)

Lähtö 3 / 7 IAN BOKO **

Lähdössä kolme kohdistamme pelit numeroon 7 IAN BOKO. Hevonen aloitti uransa kovien kehujen saattelemana, ja alku olikin lupaava. Sen jälkeen kausi ei ole kuitenkaan mennyt suunnitelmien mukaan, ja ennen viimeisintä kilpailua hevonen ruunattiin. Ensimmäinen suoritus ruunana oli 2. radalta ilman selkää hengetön, mutta Matti J. Mäkinen epäili, että hevosella aloitettiin ruunauksen jälkeen turhan nopeasti. Se yhdistettynä siinä tilanteessa kuolemanpaikkajuoksuun oli huono kombinaatio. Treeneissä Ian Boko on mennyt hyvin, ja ainakin luokkansa puolesta ruunan pitäisi menestyä tämän tason lähdöissä. Paripelissä kokeilemme ohipeliä numerosta 1 ZIO PAPERONE JET. Se on hidas avaaja, joten juoksusta voi tulla ykköspaikaltakin haastava. Viime starttien menestykset ovat nekin tulleet tätä helpommista lähdöistä.

Matti J. Mäkinen

L3/7 IAN BOKO: ”Syyskuun suoritus oli iso pettymys. Hevonen ruunattiin ja ehkä hiukan liian aikaisin aloitettiin. Nuoreksi hevoseksi siinä tuli myös useampi kova kuolemanpaikkajuoksu. Se treenaa urheasti. Oli tarjolla suorastaan yli-istuva sarja ja aloitetaan tästä. Tämä on olemassaan oikeasti hyvä hevonen. Vastoinkäymisiä on ollut paljon.”

Janne Soronen

L3/5 MAS CAPACITY: ”Ruuna on tehnyt ihan hyviä juoksuja. Sen pitäisi jatkaa samalla mallilla. Ei ainakaan huonompi pitäisi olla. Aikaisemmin vitosrata olisi ollut tosi haastava. Hevonen on rauhoittunut aika paljon. Jos ekalla yrityksellä päästään matkaan, uskoisin sen lähtevän ravia. Uusintojen myötä laukkariski kasvaa. Tämä jaksaa mennä hyvin ja ehjällä suorituksella on ihan mukavat odotukset.”

Lähtö 5 / 3 MYSTEERIO ** (rk 2,9)

Lähdössä viisi pelaamme numeroa 3 MYSTEERIO. Mysteerion menestyskulku on katkennut kahdessa viime startissa laukkojen myötä, mutta muuten suoritukset ovat kyllä olleet niissäkin positiivisia. Turussa Mysteerio kulki alkumatkan laukkansa jälkeen viimeiset kaksi kierrosta 26,3-vauhdilla. Seinäjoella taas Mysteerio laukkasi johtavan rinnalta 1500 jäljellä ja putosi aivan joukon hännille, mutta ori kiri vielä aivan mukavasti kuudentena maaliin. Lopulta Mysteerio kylläkin hylättiin pitkästä laukasta.

Veli-Matti Kangasluoman mukaan viime kerran laukka johtui lievistä varusteongelmista. Kangasluoma ei kylläkään ollut tyytyväinen laukan jälkeiseen suoritukseen, sillä hevonen oli hänen mukaansa matkalla huolestuttavan nahkea. Hevonen ei kuitenkaan puhaltanut startin jälkeen, ja on ollut kotioloissakin normaalin pirteä - ja meidän mielestämme viimekertainenkin suoritus oli siis nahkeudesta huolimatta lopulta aivan positiivinen. Huonot treenikelit ovat hieman haitanneet, mutta Mysteeriolla käytiin ajamassa tiistaina 1.37-vauhtinen ratahiitti. Kun starttiväliäkään ei ole kuin kaksi viikkoa, tuon luulisi riittävän. Mikäli vain Mysteerio ravaa, niin tämänkertainen tehtävä on sille mielestämme oikein sopiva. Niko Jokela on ajanut Mysteeriolla kilpaa muutamia kertoja aiemminkin, joten hän kyllä tuntee hevosen tavat, joten kuskin vaihtuminen saattaa olla jopa plussaa. 

Kaksarihevosista numero 2 SOHVIN SANTERI on mielenkiintoinen yllättäjäehdokas. Ruuna oli viimeksi vaisu, mutta sitä ennen alla oli mukavat suoritukset. Viime kerran vaisuus johtui valmentaja Kirsi Tolvasen mukaan pöpperöisestä ja pehmeästä radasta, mikä ei sopinut hevoselle yhtään. Hokkibalanssi on pieni kysymysmerkki, mutta muuten vireen pitäisi olla edelleen kohdallaan. Sohvin Santeri ei ole mikään viimeisen päälle voittajahevonen, mutta totosijasta ei pidä yllättyä hyvältä paikalta lainkaan.

Veli-Matti Kangasluoma

L5/3 MYSTEERIO: ”Viimeksi tuli laukka, kun vedin vetolaput. Vain toinen putosi ja toinen jäi ylös. Hevonen meni hieman vinoksi ja hyppy tuli. Hiukan huolestuttavan nahkea se oli laukan jälkeen. Toisaalta ei ori puhaltanut lähdön jälkeen, eikä mitään ihmeellistä ole ilmennyt. Ehkä tuo oli vain väliaikaista. On tämä joskus ennenkin tehnyt vastaavaa, harvoin kylläkin. Paikat on meillä ihan betonia, mutta kävin tiistai-iltana ajamassa ratahiitin, 1.37-vauhtia läpi. Hevonen ravasi hyvin ja on se kotona ollut aivan pirteä startin jälkeen.”

Lähtö 6 / 4 TUPLA-SIRO ** (rk 4,6)

Lähtö kuusi on Varsakunkku-finaali, ja sen voimasuhteita on todella vaikea arvioida, sillä juuri kenelläkään suosikeista ei ole tuoretta starttia alla. Nuorten hevosten voimasuhteet heittelevät helposti muutenkin. Numero 4 TUPLA-SIRO kelpaa kuitenkin niukkana ykkösrankkina pelikohteeksi. Kysymysmerkkejä on ilmassa kuten muillakin pelihevosilla. Esillä olleet treenitiedot lupaavat kuitenkin ihan hyvää. Tupla-Siro omaa valtavat vauhtivarat, ja mikäli ravi sekä päivän vire ovat kohdallaan, on se tammahyvityksensä turvin vaikea ohitettava.

 

 

 
 

« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.