Suomen suurimmat ravitapahtumat

Suomessa ravit ovat jääkiekon jälkeen suosituin urheilutapahtuma, ja niitä riittääkin ympäri Suomea. Suurimmissa tapahtumissa tunnelma on aivan omaa luokkaansa, ja vaikka paikallisiin tapahtumiin pääseminen on helppoa ja olot tutut, kannattaa suurissa raveissa käydä edes kerran elämässä.

Finlandia-ajo

Vermon raviradalla järjestettävissä Finlandia-ajoissa on tarjolla Suomen suurimmat palkinnot, mikä houkuttelee kansainvälisiä kilpailijoitakin. Finlandia-ajossa pääpalkinto on 110 000 euroa, kilpailumatka on maili ja lähetystapa on autolähetys. Kilpailu kuuluu UET Trotting Masters -kiertueeseen, joka on lämminveristen EM-kilpailusarja, sarjassa kilpailevat 4—14-vuotiaat oriit/ruunat ja tammat.

Kymi Grand Prix

Kouvolassa järjestettävä Kymi Grand Prix perustettiin vuonna 1998, ja se kuuluu myös UET Trotting Masters -kiertueeseen. Sen pääpalkinto on 100 000 euroa. Tähän kilpailuun hevoset saattavat saapua ulkomailta lentokoneilla ilmaiseksi, mikä onkin houkutellut mukaan monia huippuhevosia, joita muutoin ei tämän tason kilpailuihin saataisi mukaan. Kymi Grand Prix’ssä kilpaillaan 2100m matkalla.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Pixabay

Kuninkuusravit

Kuninkuusravit on perinteikäs suomalainen ravitapahtuma, joka on järjestetty jo vuodesta 1924, vaikka sen juuret yltävätkin jo vuonna 1884 alkaneeseen Suureen orikilpailuun. Siinä kilpailevat suomenhevosoriit ja -tammat erillisissä lähdöissä. Kyseessä on kaksipäiväinen tapahtuma, jossa juostaan kolme eri matkaa, jotka ovat 2100m, 1609m ja 3100m. Parhaat yhteisajat juosseet hevoset voittavat, ja voittajista tulee ravikuningas ja ravikuningatar. Hevosen ei tarvitse voittaa yhtäkään osakilpailua voittaakseen kokonaiskilpailun. Kilpailupaikat vaihtelevat ympäri Suomen, mikä tekee tapahtumasta jännittävän seurata. Suomenhevosten pitkä, maan historiaan sitoutunut historia myös värittää kilpailuja joka vuosi.

Suuri Suomalainen Derby

Suuri Suomalainen Derby järjestetään Vermon raviradalla joka vuosi. Se on 4-vuotiaille lämminverisille suunnattu suurkilpailu, jonka kilpailumatka on 2600m ja lähetyksenä autolähetys. Hevoset ilmoitetaan kilpailuun jo 1-vuotiaina varsoina, minkä jälkeen osallistumismaksuja maksetaan joka vuosi kilpailuihin saakka. Tämä tekee kilpailuista erityisen jännittävät. Derbyn karsinnat ovat elokuussa, ja syyskuun finaalissa ottavat toisistaan mittaa 12 kovinta osallistujaa.

St. Michel

Mikkelin raviradalla järjestettävä St. Michel on lämminveristen orien/ruunien ja tammojen suurkilpailu. Matkana on maili autolähetyksellä, ja osallistujat saavat olla 4—14-vuotiaita. Kilpailu kuuluu UET Trotting Mastersin kiertueeseen. Mikkeliläinen kilpailu kerää jopa 25 000 hengen katsojajoukot, mikä tekee siitä Etelä-Savon toiseksi suurimman tapahtuman Savonlinnan oopperajuhlien jälkeen. St. Michaelin erikoisuutena on Mikkelin pyöreä rataprofiili, mikä tekee siitä yhden maailman nopeimmista 1000m radoista – tästä syystä kisoihin saapuu monia huippuhevosia parantamaan ennätyksiään. Maailmanennätyksiä on rikottu tai sivuttu useaan otteeseen tapahtuman historiassa, mikä lisää jännitystä entisestään.

Suur-Hollola-ajo

Lämminverisille, Suomessa syntyneille ravihevosille suunnattu Suur-Hollola-ajo järjestetään joka vuosi Lahdessa jo vuodesta 1975. Se on yksi klassisista kesätapahtumista, joka korkean 100 000 euron pääpalkinnon ansiosta kerää kokoon korkeatasoisia hevosia. Kyseessä onkin Suomen suuripalkintoisin kasvattajakilpailu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Pixabay

Valmistaudu ravikesään

Raveihin kuuluvat usein olennaisesti myös lomailu ja vedonlyönti; mukaan voi ottaa koko perheen tai vaikka parhaan kaverin. Kaikissa suurimmissa ja yleensä pienemmissäkin tapahtumissa voi lyödä vetoa voittajista. Viisainta on pitäytyä kilpailuissa, joiden osallistujat tuntee, mutta toisinaan on hauskaa lähteä tuntemattomammillekin vesille kokeilemaan onnea. Jos kuitenkin haluaa parantaa voitonmahdollisuuksiaan, kannattaa tutustua osallistujiin jonkin verran ja tarkastella lähimenneisyyden menestystä.

Moni vaihtaa hedelmäpelit raveihin kesällä, sillä ravit tarjoavat mahdollisuuden lähteä ulos ja osallistua suureen tapahtumaan – lisäksi voitonmahdollisuudet voivat olla paremmat, mikäli ravitietoutta riittää. Toisaalta esimerkiksi Redbet tarjoaa niin kolikkopelit kuin hevosurheilunkin kertoimet.

Suuriin ravitapahtumiin matkustaessa kannattaa koota soittolista automatkalle, valita sopivaa evästä ja laatia suunnitelmat vedonlyöntiä varten – sitten voi nauttia tapahtumasta täysillä ja rentoutua ihailemalla maailmanluokan hevosia.


« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.