Yksi suurista tekee paluun

Erikasson, 12, juoksee tänään kelloa vastaan Turussa. Se hakee kilpailuoikeutta koelähdön kautta ja paluuta seurataan silmä tarkkana. Kilpailustatistiikka 110: 62-19-9 ja 378.214 euroa on yksi upeimmista suomenhevosten aikaansaannoksista ja Erikassonin ura jatkuu vielä. Hevosen valmentaja Bella Varjonen raportoi koelähdön alla oriin harjoitusotteista.

- Täysipainoisesti on oikeastaan treenattu tämä kuluva vuosi. Kovimmat vauhdit ovat olleet hiittisuoralla 35-kyytiä, joita Harri (Koivunen) on päästellyt. Normaalisti meidän treenivauhtimme on 40-kyytiä, jota ajetaan jatkuvasti kuukaudesta, viikosta ja päivästä toiseen. Sen kovempaa ei ajeta. Radalla ei olla käyty kertaakaan, eikä hevosella ole ollut kilpakärryjä Solvallan kilpailun jälkeen, Varjonen paljastaa.

Viime vuoden ongelmien vuoksi on hyvä olla realisti. Kaikki, mitä Erikasson pystyy antamaan vielä Suomen raviurheilulle, on pelkkää extraa. Valmentaja on samoilla linjoilla. Hän kuitenkin painottaa, että jokainen startti on mietittävä poikkeuksellisen tarkasti, sillä hienolla hevosella ei ole mieltä lähteä turistiksi kovimmalle tasolle.

- Jos koelähtö sujuu hyvin, niin sen jälkeen mietitään tosi tarkkaan, missä kilpailukausi avataan. Ei ole mitään järkeä lähteä viivalle vain kilpailemisen takia vaan ratojen täytyy olla kunnossa. Mitään paineita ei radalle ja kilpailuihin tulosta oteta. Hevosen terveyden ehdoilla mennään täysin eikä paikkoja aleta hajoittamaan radan huonon kunnon takia. Nyt on varmasti juuri huonoimmat keliolosuhteet tulossa, joten siinä mielessä odotamme varmasti jonkun tovin ennen kuin hevosta ilmoitetaan kilpailuihin.

Ilman paineita tulevaan kauteen

Kun kilpailukausi sopivalla hetkellä alkaa, pidetään matalaa profiilia, ainakin aluksi. Valmentaja haluaa ensin nähdä hevosen fyysisen kunnon kovassa kilpailurasituksessa. Henkisesti hevonen on edelleen vahva. Erikasson on ollut sitä aina ja siksi yli puolet kilpailuista on päättynyt voittoon.

- Tästä kaudesta ei ole suuria odotuksia. Pääasia olisi, että ylipäätään päästäisiin kilpailemaan ja kiusamaan nuorempia. Hevonen on luokkansa näyttänyt, samoin sen, että pääkopassa löytyy myös voimaa ja siihen luotan tosi paljon. Kun kaikki on hevosella kunnossa, ei jää sen pääkopasta kiinni, menestytäänkö vai ei.

Vaikka Erikasson ei enää voittaisi yhtään lähtöä, on se Varjoselle ollut elämän hevonen. Kuin perheenjäsen, jonka suorituksia on mukava muistella kiikkustuolissa muutaman vuoden päästä. Treenari ei joudu muistelemaan niitä yksin, sillä koko ravikansa on elänyt hyvät ja huonot hetket Erikassonin mukana. Hyviä hetkiä saatamme saada vielä lisää.

- Mieliinpainuvin muisto on ilman muuta Olympia-ajon voitto. Siinä oli jo vähän hävitty norjalaisille se juoksu, mutta hevonen vastasi kuitenkin vielä ja tuli hienosti maaliin saakka.  On ollut todella hienoa todeta, että oriin koelähtökin herättää näin paljon mielenkiintoa. Toivottavasti koelähtö sujuu mallikkaasti ja pääsemme mukaan kilpailuihin, Varjonen päättää.

- Lauri Jääskeläinen ja Marko Helminen -

- Kuvat Hippoksen kuvagalleriasta -


« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.