Nelonen Sport - ravilähetys puhuttaa

Hyvän ja mielenkiintoisen ohjelman tekeminen ei ole helppoa. Tuntuu, että kun kysymys on raveista, ohjelman tekeminen on erityisen vaikeaa. Nelonen Sport on V5-lähetyksessään mennyt eteenpäin, mutta edelleen henkilövalinnat puhuttavat. Jari Haanniemi hoitaa oman tonttinsa. Miehellä on pitkältä ajalta kokemusta paitsi raveista ja peleistä. Hän on lisäksi ollut vuosia kameran edessä ja näin ohjelma etenee suorassa lähetyksessä luontevasti. Haanniemi pärjää mainiosti sekä studiossa, että pääkallopaikalla, joten naamaa voi kierrättää eri tehtävissä. Viime viikkoina hän on myös ottanut kantaa asioihin, mikä on ylipäätään näin pitkäkestoisen ohjelman elinehto. Ei kukaan jaksa katsoa kahden tunnin lähetystä edes rakkaasta lajistaan, jos mikään asia ei herätä tunteita. Tuntuu, että ravimedian ammattikunta välttelee mielipiteiden sanomista ääneen. Missä on ne vahvat ja rohkeat persoonat, joita media toivoisi myös juttuihinsa löytyvän?

Arkaluontoisia asioita pitäisi käsitellä enemmän ja syvemmältä. Selvittää, kuinka syvässä palkkakuopassa hevosenhoitajat ovat. Kysyä suoraan, miksi osa hevosenomistajista maksaa tallimaksunsa pimeästi ja vääristää näin kilpailua. Tutkia, mitkä asiat ovat vaikuttaneet ratkaisevasti suomalaisen raviurheilun ja erityisesti pelivaihdon alamäkeen. Pääseekö ammattivalmentajaksi Suomessa liian helpolla? Miten käy, jos siitoksessa ei panosteta laatuun, vaan astutetaan oma suvuton tamma naapurin oriilla? Onko hyvä asia, että järjestetään niin paljon kilpailuja samoilla palkinnoilla, ettei tervettä kilpailutilannetta synny? Otetaanko asioista riittävästi vastuuta keskusjärjestöissä? Tekevätkö radat ja raviammattilaiset riittävästi ja riittävän laadukkaasti töitä, vai syytetäänkö alamäestä mieluummin syntipukki Fintotoa? Asiat pitäisi nostaa pöydälle ja katsoa, millaisia selviytymiskeinoja on tarjolla.

Näiden asioiden luulisi kiinnostavan enemmän kuin se, että asiantuntija Juha-Pekka Vilkman juttelee niitä näitä mukavia studiossa. Hänellä olisi ehkä kapasiteettia viedä lähetystä omalla ammattitaidolllaan ja elämänkokemuksellaan eteenpäin, mutta mies on oman ammattinsa puolesta aivan väärä mies lähetykseen. On päivänselvää, ettei valmentaja-ohjastaja voi tai ainakaan halua puhua kovin kriittisesti omasta ammattikunnastaan. Jo tällä kahdella pallilla istumisella takaa viikosta toiseen sen, ettei Vilkmanille ole lähetykselle käytännössä mitään annettavaa. Vihjeitä häneltä on turha kysyä, koska niitä hän ei osaa antaa. Joskus on suorastaan huvittavaa, kun asiantuntija yrittää asetella sanojansa niin, ettei kukaan pahastuisi. Lopputulos on viikko toisensa jälkeen sama. Television sulkemisen jälkeen vain ravilähdöt ja niiden tapahtumat jäävät todella mieleen. Se on suuri harmi, sillä Jere Törmänen on osoittanut olevansa huippumies studioisäntänä. Hän kyllä uskaltaisi tehdä mielenkiintoisempaa ohjelmaa, mikäli tuottaja rekrytoisi viereen ihmisen, jolla olisi halu ja ennenkaikkea mahdollisuus sanoa asiat niin, kuin ne hänen mielestään ovat. Täytyy toivoa, että lähetys nostaa entisestään profiiliaan, sillä raveja ensi vuonna näyttävä SuomiTV ei ole kovin katsottu kanava.

- Lauri Jääskeläinen


« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.