Kuusi tärkeää ohjetta aloittelevalle vedonlyöjälle

Vedonlyönti on mahtava harrastus, joka tempaa mukaansa joka vuosia tuhansia ihmisiä. Se auttaa kehittämään monia hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten itsekuria, oman talouden hallintaa sekä kykyä analysoida informaatiota. 

Alan varjopuolena ovat pelikassansa joka viikko häviävät aloittelijat, joista osa kärsii myös peliongelmasta. Tämä artikkeli tarjoaa kymmenen tärkeää ohjetta aloittelevalle vedonlyöjälle, joiden avulla pelikassa pysyy hengissä huomattavasti pidempään.

1: Hyväksy aloittelijan statuksesi

Vedonlyönti on yhtä vaikea hallita ammattimaisesti kuin uusi kieli. Yksi suurimmista virheistä on ylimielinen suhtautuminen vedonlyöntiin ja rahan voittamiseen. Onnekkaat osumat tempaavat aloittelijan helposti mukaansa, mutta voitot myös katoavat yhtä nopeasti kuin ne tulivat.

Mitään oikotietä onneen ei ole olemassa. Ymmärrä alusta asti oman lähtötasosi: olet kuin uuden kielen opiskelija ensimmäisellä oppitunnilla. Edes +-0 -tasolle pääseminen vaatii parempaa tulosta kuin 95% muista vedonlyöjistä saavuttaa. Se on vuosien työn tulos.

2: Älä ylipanosta

Panostaminen on yksi vedonlyönnin haastavimpia osa-alueita. Siinä tekevät virheitä myös alalla kymmeniä vuosia toimineet vedonlyöjät. 

Haasteet johtuvat siitä, että pelikohteiden analysointiin ei ole olemassa mitään absoluuttista totuutta. Jokaisen pelikohteen analyysi on aina arvio, ja ihmiset tekevät arvioissaan virheitä koneiden tavoin. 

Kaikki aloittelijoiden konkurssit johtuvat käytännössä ylipanostamisesta. Panokset karkaavat etenkin voittoputken myötä, ja parin tappiopäivän jälkeen tehdään ns. tilttivetoja.

Jos pystyt pelaamaan 1-3% suuruisilla tasapanoksilla koko ajan, pelikassasi kestää huomattavasti pidempään. Jos pelikassasi on esimerkiksi 100 euroa, pelaa maksimissaan 1-3 euron panoksilla.

3: Perusta erillinen pelikassa

Suorana jatkona edelliseen artikkeliin: perusta aina vedonlyöntiä varten erillinen pelikassa. Nämä rahat on oltava erillään kaikesta muusta arjen kulutuksesta. Aloittelijana sinun on varauduttava siihen, että tulet häviämään rahasi ennemmin tai myöhemmin.

Kun henkilö yrittää voittaa kuun vuokrarahoja vedonlyönnistä tai ottaa pikavippejä betseihin, ollaan jo liian pitkällä. Pelikassa on myös kaiken panostamisen edellytys. Sinun on hallittava vedonlyönnin riskit ja osattava säätää panos käytettävissä oleviin rahoihin. 

4: Hyödynnä talletusbonukset

Kaikki aloittelijoille sopivat vedonvälittäjät tarjoavat nykyisin erilaisia talletusbonuksia. Ne ovat usein muotoa 100% / 100€, eli saat sadan euron talletuksella 100 euroa bonusrahaa.

Aloittelijoiden pelikassat ovat usein 50-500 euron välillä. Jo 100 euron ylimääräisellä rahalla on siis valtava prosentuaalinen merkitys. Vedonlyöntibonuksia kannattaa hyödyntää aina kun mahdollista.

Talletusbonuksista on syytä ymmärtää eräs oleellinen asia: ne ovat ensitalletusbonuksia, eli huipputarjous on voimassa vain yhden kerran. Moni aloittelija tekee suuren virheen tallentamalla esim. kerran viikossa 20 euroa. Säästä ennemmin pari kuukautta rahaa ja talleta kerralla suurempi summa, jotta saat talletusbonuksista maksimaalisen hyödyn irti. 

Hyödynnä alkuvaiheessa tylysti kaikki eri vedonvälittäjien bonukset. Jos pelikassasi kuivuu yhdessä paikassa, avaa tili seuraavan paikkaan. Nykyisin kymmenillä laadukkailla vedonvälittäjillä on suomenkieliset sivut ja suomalainen asiakaspalvelu.

5: Etsi omat vahvuutesi

Kaikilla meistä on omat vahvuutemme ja heikkoutumme. Jokainen vedonlyönnin harrastaja on kiinnostunut myös erilaisista lajeista ja vedonlyöntimuodoista.

On syytä muistaa, että vahva lajituntemus tai 20 vuoden harrastaminen ei tee kenestäkään vielä hyvää vedonlyöjää. Oman tietämyksen muuttamien vedonlyöntikohteiden arvioiksi aiheuttaa joka päivä haasteita myös ammattipelaajille.

Sinulla on kuitenkin huomattavasti paremmat saumat menestyä, jos pysyt tiukasti omalla vahvuusalueellasi. Toisille se voi olla Liiga, toisille livevedot, jollekin muulle 2. divarin futis. Keskity siihen sarjaan, josta sinulla on parhaat tiedot. Jos pidät panokset kurissa ja seuraat otteluita aktiivisesti, voit päästä hyvin nopeasti lähelle +-0 tulosta.

6: Kuuntele muiden vinkkejä suurella varauksella

Lopuksi vielä tärkeä muistutus: muista, että vähintään 95 prosenttia vedonlyöjistä häviää rahaa. 

Some ja foorumit ovat siitä huolimatta täynnä asiantuntijoita, jotka postaavat voittolappujaan muiden ihmeteltäviksi. Suurella todennäköisyydellä nämä kovaääniset sankarit ovat tappiollisia pelaajia.

Keskity lyömään vetoa alkuvaiheessa omista vahvuusalueistasi. Älä peesaa kavereiden ”varmoja vinkkejä” silmät kiinni, sillä hävitä rahasi niihin ennemmin tai myöhemmin. 

Hyödynnä ammattilaisten ilmaiseksi tarjoamaa informaatiota omissa peleissäsi. Tsekkaa vedonlyöntivihjeet sellaisilta sivuilta, joissa vihjaajat perustelevat näkemyksensä. Jos olet itse eri mieltä kohteesta, tutki sen lähtökohdat sekä pelin kulku entistä tarkemmin. Näin pystyt kehittämään omaa analyysiasi.


« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.