Euroopan ravitapahtumien top 3

Suomalainen ravikansa harvoin lähtee ulkomaille asti raveihin, mutta innokkaimmille hevosurheilun ystäville ja vedonlyöjille eurooppalaiset ravitapahtumat tarjoavat mielenkiintoista ajanvietettä. Yksi Euroopan suurimmista ravitapahtumista on vain Ruotsissa saakka, joten kauas ei tarvitse välttämättä lähteä. Suuret tapahtumat ovat myös jännittävää seurattavaa kotoa käsin. Vedonlyönti onnistuu kotikoneelta tai puhelimelta käsin, ja tarjoaa mukavan tekosyyn seurata kilpailuja, joissa usein nähdään suomalaisiakin nimiä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuva: Pixabay

PrixPrix d’AmériqueAmérique

Tämä kilpailu vastaa ravien maailmanmestaruuskilpailua. Se järjestetään Pariisissa Vincennesin raviradalla, ja tapahtuman historia yltää jopa vuoteen 1920. Kilpailu on suunnattu lämminverisille oriille ja tammoille, jotka ovat 4—10-vuotiaita. Kilpailumatka on 2700 metriä. Kilpailussa jaossa on 1 000 000 euron edestä palkintoja, ja suurin yksittäinen palkinto on 450 000 euroa.ravien maailmanmestaruuskilpailua. Se järjestetään Pariisissa Vincennesin raviradalla, ja tapahtuman historia yltää jopa vuoteen 1920. Kilpailu on suunnattu lämminverisille oriille ja tammoille, jotka ovat 4—10-vuotiaita. Kilpailumatka on 2700 metriä. Kilpailussa jaossa on 1 000 000 euron edestä palkintoja, ja suurin yksittäinen palkinto on 450 000 euroa.

Valtaosa kilpailijoista on tietenkin ranskalaisia, mutta myös paljon ruotsalaisia, italialaisia ja suomalaisiakin nähdään kilpailussa. Suomalaiset hevoset ovat ottaneet osaa kilpailuun 70-luvulta saakka, ja parhaimmillaan ne ovat päässeet 6. sijalle. Suomalaisista ohjastajista Jorma Kontio on parhaimmillaan yltänyt Prix d’Amériquen toiselle sijalle, ja suomalaisten valmentajien Prix d’Amériquen toiselle sijalle, ja suomalaisten valmentajien valmentamat hevoset kuten Varenne ja Readly Express ovat useampaan otteeseen jopa voittaneet koko kilpailun.

VincennesVincennes on erikoinen ravirata, sillä sen profiiliin kuuluu peräti 12 metrin korkeusero ja radalla on yhdistetty osittain kaksi eri rataa - minkä lisäksi suuri osallistujamäärä tuo omat haasteensa kilpailijoille. Hevoset eivät kilpaile parijonossa, vaan Prix d’Amériquessa saattaa juosta jopa ravirata, sillä sen profiiliin kuuluu peräti 12 metrin korkeusero ja radalla on yhdistetty osittain kaksi eri rataa - minkä lisäksi suuri osallistujamäärä tuo omat haasteensa kilpailijoille. Hevoset eivät kilpaile parijonossa, vaan Prix d’Amériquessa saattaa juosta jopa 4-5 hevosta rinnakkain. Osallistujia on yleensä lähemmäs 20 kappaletta, joten pohjoismainen kilpailutapa ei toimi. Menestyminen kilpailussa vaatii usein sen, että pääsee kärkijoukkoon jo alussa, siltä takaa voi olla hankala ponnistaa kärkeen.

Elitloppet

Ruotsin Elitloppet järjestetään Tukholmassa Solvallan rahalla. Se on Prix d’Amériquen ja Yhdysvalloissa järjestettävän The Hambletonian Stakesin ohella yksi maailman suurimmista Elitloppet järjestetään Tukholmassa Solvallan rahalla. Se on Prix d’Amériquen ja Yhdysvalloissa järjestettävän The Hambletonian Stakesin ohella yksi maailman suurimmista ravitapahtumista, ja pohjoismaisten ravitapahtumien ykkönen. Ravitapahtuma järjestetään kutsukilpailuna. Kilpailumatka on maili autolähetyksellä, ja kilpailuun voivat ottaa osaa 4—12-vuotiaat lämminveriset. Pääpalkinto on noin 330 000 euroa. Elitloppet on järjestetty jo vuodesta 1952 alkaen, ja nykyisin se kerää yli 50 000 katsojaa, joista monet tulevat ulkomailta saakka. Elitloppetin lisäksi samana viikonloppuna järjestetään useita muita suurkilpailuja.ravitapahtumien ykkönen. Ravitapahtuma järjestetään kutsukilpailuna. Kilpailumatka on maili autolähetyksellä, ja kilpailuun voivat ottaa osaa 4—12-vuotiaat lämminveriset. Pääpalkinto on noin 330 000 euroa. Elitloppet on järjestetty jo vuodesta 1952 alkaen, ja nykyisin se kerää yli 50 000 katsojaa, joista monet tulevat ulkomailta saakka. Elitloppetin lisäksi samana viikonloppuna järjestetään useita muita suurkilpailuja.

ElitloppetissaElitloppetissa on nähty yhteensä noin 40 suomalaista tai suomalaisten omistamaa hevosta, joista loppukilpailuihin on päässyt 17. Myös suomalaiset ohjastajat ovat päässeet korkeille sijoille kilpailussa. Suomesta kilpailuja matkustetaan katsomaan ristelyaluksilla. Toukokuussa järjestettävä tapahtuma on monille vauhdikas lähtö kesälomaan, mutta siihen osallistutaan usein myös kotoa käsin lyömällä vetoa. Esimerkiksi Mr Greenin valikoimiin kuuluu loppukilpailuihin on päässyt 17. Myös suomalaiset ohjastajat ovat päässeet korkeille sijoille kilpailussa. Suomesta kilpailuja matkustetaan katsomaan ristelyaluksilla. Toukokuussa järjestettävä tapahtuma on monille vauhdikas lähtö kesälomaan, mutta siihen osallistutaan usein myös kotoa käsin lyömällä vetoa. Esimerkiksi Mr Greenin valikoimiin kuuluu vedonlyonti


« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.