TOTOMAATTI 25 VUOTTA 

– tuoretta sisältöä ja päivitettyjä ajatuksia

Sitten edellisen kirjoituksen on aikaa vierähtänyt viisi vuotta. Nyt on sitten vartti täynnä. ”Vain muutos on pysyvää”, heitti joku viisas joskus. Ja näinhän se on. Välillä tahti melkein hirvittää. 

Jatkuvassa muutoksessa on osattava elää. Nopea reagointi on tärkeää, jopa välttämättömyys. Kuten viiden vuoden takaisessa tarinoinnissa esitin: vaikka toimintaympäristö muokkautuu ja kehittyy kiihtyvällä tahdilla, Totomaatin kaltainen maksimaalisen joustava organisaatio ja yhteisö pystyy ja onkin kyennyt muuttumaan ja sopeutumaan hienosti kulloinkin vallitsevaan olosuhteeseen. 

Tuttuna mottona ”vain paras on kyllin hyvää”. Tässä firmassa kaikki mitä tehdään, tehdään tosissaan ja huolellisesti. Alusta loppuun. Missään kohtaa ei oikaista. Välillä miettii koko homman mielekkyyttä ajankäytöllisesti ja muutenkin. Oma luonteeni tuntee kuitenkin vain tämän tien toimia. Pitkän linjan asiakkaamme sen toki tietävät. Laatu on etusijalla – aina.

Katsaus Totomaatin tiimiin

Nostetaan heti keulille Jani Lahikaisen entisestään vahvistunut ja tarkentunut rooli Bet Option Oy:n organisaatiossa. Jani on vastannut pitkään Totomaatin ja Vetomaatin palveluiden tuottamisesta. Kokonaisuuteen sisältyy paljon monenlaista. Alkaen arkisesta työlistojen ja aikataulujen laatimisesta sekä päivittäisen arjen pyörittämisestä - ja toisaalta markkinoinnin ja www-puolen aktiivinen suunnittelu ja varsin itsenäinen sidosryhmäyhteistyö.

Tunteja on vuorokaudessa rajallinen määrä. Vuosi sitten Janin roolia Vetomaatin vastuuvihjaajana kavennettiin (kaimansa Lappalainen sai tuossa isoa roolia). Näin jää paremmin aikaa ja resursseja isompien kuvioiden hoitamiseen. Vaikka tämän vuoden aikana rooli myös Totomaatin vihjeiden varsinaisena tekijänä on pienentynyt merkittävästi, on Lahikainen yhä aktiivisessa taustavaikuttajan roolissa myös Totomaatin ja Vetomaatin päivittäisessä perustoiminnassa. Olisi järjetöntä hukata tuo potentiaali pois kokonaisuudesta.

Jani Lahikainen: ”Viimeisen viiden vuoden aikana on tapahtunut paljon. Totomaatin puolella mm. vastuuvihjaaja on vaihtunut, vihjeformaattia ja tähtiluokituskategoriaa on kehitetty ja uudistettu, Ruotsin ravit on nostettu aktiivisesti mukaan tarjontaan ja olemme liittyneet myös Facebookin bittimaailmaan. Totomaatin analyysitiimissä on jäätävän kovia ammattilaisia ja sisäinen keskustelu pitää riman automaattisesti korkealla. Näin tulee ollakin, Totomaatin kaltaiselta kokeneelta edelläkävijältä täytyy niin ulko- kuin sisäpuoleltakin vaatia vain ja ainoastaan ehdotonta parasta. 

Vuodenvaihteessa tapahtuva peliyhtiöiden yhdistyminen ja sen mukanaan tuomat uudistukset otan henkilökohtaisesti erittäin lämpimin odotuksin vastaan. Uskon, että valtaosa raviharrastajista sekä pelimiehistä ja -naisista ymmärtää vasta jälkeenpäin, minkälaisesta lottovoitosta suomalaiselle raviurheilulle tässä yhdistymisessä on kyse. Toisaalta nyt jos koskaan voi myös alleviivata sitä, ettei tätä mahdollisuutta saa pilata ainakaan liialliseen passiivisuuteen tai varovaisuuteen. Nyt on vasta aura, sillä pitää myös osata kyntää. Omalta osaltani takaan, että Totomaatin tiimi tulee olemaan jatkossakin askeleen monia muita toimijoita edellä.”

Uusia asiantuntijoita ja analyysin tuottajia

Elämäntilanteet vaihtelevat ja myös organisaation sisällä tapahtuu epätasaisin väliajoin. Suomen ravipuolen pääanalyytikoksi värvättiin pitkän linjan kova ravipeliammattilainen. Jouni Toroska aloitti pestissään 01.07.2012. Kokenut pro omaa laajan työkokemuksen ravien parissa.

Pohjoisemman Suomen ravien erityisosaajana on joukkoon liittynyt Teemu Hyvönen. Hän työskentelee Oulusta käsin ja tuntee pohjoisen hevoset ja ohjastajat/valmentajat kuin omat taskunsa. Äärimmäisen arvokasta ”paikallisinfoa”, jota Totomaatin asiakkaat pääsevät nyt täysimääräisenä hyödyntämään.

Teemu Hyvönen: "Ennen Totomaattia olin tehnyt vain ennakkovihjeitä eri medioihin, ja suorien pelisuositusten laatiminen osoittautui heti vaativammaksi ja palkitsevammaksi työksi. Ravipelaaminen on muuttunut viime 15 vuodessa paljon, ja nykyään lähes kaikki informaatio on ennemmin tai myöhemmin pelaajien saatavilla. Voitollisten pelikohteiden löytäminen vaatii tarkkaa ravien seurantaa, ja Totomaatin laaja kontaktiverkosto on ollut tuossa suhteessa valtava apu."

Parin tunnustelevan testijakson jälkeen päätettiin myös Ruotsin kisat nostaa mukaan säännölliseen vihjetarjontaan. Vastuun SWE ravien analyysista kantaa Jani Lappalainen, pitkän linjan ravianalyytikko. Mies on aivan toiminnan ytimessä myös Vetomaatin puolella.

Veikkaus – suuri mahdollisuus!

Vedonlyönti- ja rahapelialalla toteutuu valtaisa muutos, kun vuoden 2017 alusta kaikki kolme alan toimijaa (Veikkaus, RAY ja Fintoto) sulautuu yhdeksi yhtiöksi, joka tunnetaan jatkossa nimellä Veikkaus.

Todettakoon suoraan: synergia- ja markkinointihyötyjen lisäksi erittäin iso syy uuteen kuvioon on rahapelialan monopolin helpompi puolustaminen tässäkin suhteessa rajussa murroksessa elävässä Euroopassa. 

Raveille muutos tuo mukanaan paljon mahdollisuuksia, joita ei nyt saa tyriä. Fintoton kiinteä prosenttiosuus uuden yhtiön tuotoista on jotain, mistä Suomen ravimaailma on lähinnä voinut unelmoida. Perusta on turvattu ja työkaluja kehitykseen on eurojen muodossa nyt aidosti tarjolla. Huikea tilanne. Varaa on jonkinasteisiin kokeiluihin ja riskinottoihinkin. Jos idea ei toimi, mahdollisuus on myös nöyrään pakitteluun. Ilman lopullista katkeamista.

Alan vastuuhenkilöillä on elämänsä tilaisuus tehdä hyvää ja toteuttaa visioitaan rakastamansa lajin puolesta. Tuoreita kasvoja nousee päättäjien armoitettuun joukkoon. Uudistakaa isolla kädellä! Kopioidakin saa menestyneemmistä toimintakulttuureista, niin ravimaailman sisältä ja erityisesti myös ulkopuolelta. Tulevaisuus on tässä ja nyt.

Olkaa rohkeita!

T. Mikko Kuikka / Bet Option Oy

2011/09 | TOTOMAATTI 20 VUOTTA
– katsaus historiaan ja nykypäivään. >>>


« Takaisin

Copyright (C) 1999-2019 Bet Option Oy. Gsm 0400 704 587. Palvelunumerot 2,95€/min+pvm.